lunes, 23 de noviembre de 2015

Reflexió sobre la seguretat a internet i el ciberassetjament

El món, com el coneixiem fins fa poc, ha canviat degut a la forta arrelació que ha tingut Internet a la nostra quotidianitat. Hem adoptat l'Internet com un element que juga un paper molt important a la nostra vida i això, tot i que ens la millora en gran mesura, també comporta conseqüències negatives. Aquestes conseqüències negatives a les que ens referim quan parlem sobre la xarxa no van més enllà d'un concepte del que ja érem conscients però què gràcies -o no- a Internet ha adquirit una nova dimensió d'actuació. En aquest cas parlem sobre l'assetjament que es pot produir a la xarxa, anomenat amb argot cibernàutic ciberassetjament

Aquest ciberassetjament és quan de forma reiterada algú rep agressions de terceres persones a través de la xarxa, mitjançant xarxes socials, chats, plataformes, etc.

A banda d'aquest ciberasstjament podem trobar una altra situació de risc a internet que cal mencionar: el grooming, que es refereix al conjunt d'estratègies que duu a terme un adult per guanyar-se la confiança d'un menor a través d'internet amb la finalitat d'obtenir algun tipus de gratificació sexual. 

Si ens centrem bàsciament en el ciberassetjament podem parlar de les conductes que duu a terme el ciberassetjador i els tipus. Algunes d'aquestes conductes serien les amanaces, el robatori de contrasenyes, la suplantació de la identitat, la publicació d'escrits despectius, divulgar fotos i vídeos per e-mail, enviar programes brossa o virus, etc. Parlem de tipus de ciberassetjament quan ens referim a la provocació incendiària, la fustigació, la denigració, l'assetjament públic, l'exclusió social, la suplantació de la personalitat, la difamació i el joc brut i, el sexting.




No hay comentarios:

Publicar un comentario