lunes, 14 de diciembre de 2015

Reflexió sobre el Flipped Classroom

Ens trobem en un moment de la història en que els mètodes que havien regit l'educació des del principi dels temps han quedat desplaçats i totalment obsolets. És un fet al que no se li pot atribuir cap més culpable que la vertiginositat de la nostra evolució tecnològica, que evoca a que cada cop més les nostres creacions que són producte de l'evolució les qualifiquem d'anacròniques abans. Però com que els temes troncals a partir dels quals desenvolupem tot el contingut d'aquest bloc són la tecnologia i l'educació, centrem-nos en explicar com el progrés tecnològic ens brinda millores significatives per donar-hi un tomb a l'educació i adaptar-ho de tal manera perquè els resultats siguin el més eficaços possibles i els alumnes tinguin la suficient motivació perquè això els ajudi a posar-s'hi amb ganes.

El Flipped Classroom és un concepte anglès que significa classe invertida que es tracta de canviar l'ordre que concebem com a normal a la classe: el professor en una hora a l'aula imparteix els continguts curriculars i mana deures perquè els alumnes fagin plausible el que han après a classe. Si fem efectiu el que predica el Flipped Classroom, donaríem recursos -principalment digitals- perquè els alumnes a casa seva treballessin el contingut teòric i, a l'endemà a classe, siguessin aquests els que dictessin el ritme de l'aula amb les seves preguntes a l'hora de fer els exercicis que proposa el professor. D'aquesta manera passaríem d'una educació en que se centra exclusivament en el que sap el professor per començar a obrir-nos camí cap a una educació on el centre és l'alumne, la seva curiositat i les seves habilitats.

En resum, aquest nou mètode que exposem ens serveix bàsicament per la resolució de dubtes que sorgeixen a partir del prèvi treball que han fet els estudiants per part seva a casa i poguer dedicar la classe a fer excercis molt més pràctics que donaran una millor significació als continguts teòrics.


No hay comentarios:

Publicar un comentario